به طور کلی بهترین مایکروفر، دستگاهی است که گرمادهی خوبی داشته باشد و به طور یکنواخت یخ‌زدایی کند. استفاده از آن ساده باشد و راحت تمیز شود. جالب است بدانید که با انتخاب مدل مناسب، حتی می‌توانید یک اجاق کوچک برای کباب کردن یا پختن غذا داشته باشید. به این معنی که با یک انتخاب آگاهانه، دستگاهی مناسب با کاربردهای بیشتری خریداری خواهید کرد.

در این مقاله قصد داریم تا راهنمای جامعی را برای خرید انواع مایکروفر ارائه دهیم. همچنین در کنار آن از باورهای اشتباه و رایج درباره این دستگاه پرده بر می‌داریم.

انواع مایکروفر

در بازار لوازم خانگی عموما با سه نوع مایکرفر مواجه هستیم:

  • مایکروفر ساده (Microwave): نوعی دستگاه که تنها عملیات‌های گرم کردن غذا و یخ‌زدایی انجام می‌دهد.
  • مایکروفر گریل (Grill Microwave): این نوع از دستگاه‌های پخت و پز، علاوه بر گرم کردن و یخ‌زدایی قابلیت گریل کردن هم دارد.
  • مایکروفر ترکیبی (Combination Microwave): این نوع از ابزارهای آشپزخانه مانند فر معمولی قابلیت برشته و کباب کردن مواد را در کنار دیگر قابلیت‌های معمول دارند.
مایکروفر ساده

نوع ساده این دستگاه از جمله ارزان‌ترین نوع مایکروفر و مناسب برای یخ‌زدایی ساده و گرم کردن غذا است. لازم به ذکر است که این دستگاه حجم داخلی کمتری نسبت به مایکروفر ترکیبی دارد. درواقع هدف از طراحی این مدل انجام کارهای ساده مانند گرم کردن سوپ و غذاهای آماده است. مایکروفر معمولی از نظر اندازه کاملا جمع و جور است، بنابراین اگر می‌خواهید کارهای ساده گرمایشی را سریع‌تر از اجاق‌های معمولی انجام دهید، انتخاب این مدل می‌تواند گزینه خوبی باشند.

مزایا:

  • ارزان‌ترین مدل بین انواع مایکروفرهای موجود در بازار
  • کوچک و جمع و جور
  • متنوع در طرح و رنگ

معایب:

  • محدودیت عملکرد (عدم امکانِ سرخ کردن و کباب کردن غذا)
  • فضای کوچک داخلی در مقایسه با مایکروفرهای ترکیبی
مایکروفر گریل

مایکروفر گریل می‌تواند تمام کارهای معمولی را که از مایکروفر استاندارد (ساده) انتظار دارید به راحتی انجام دهند. علاوه بر این، غذا را به خوبی برشته و طلایی رنگ می‌کند. این دستگاه قابلیت‌های پخت گریل و مایکروفر را به طور جداگانه یا به صورت ترکیبی دارد. به عنوان مثال شما می‌توانید با استفاده از مایکروفر گریل در حین گرم کردن کیک تمشک، روی آن هم طلایی و برشته کنید.

مزایا:

  • در کنار گرم کردن و یخ‌زدایی از غذا، قابلیت برشته و طلایی کردن دارد.
  • اندازه‌ی مناسبی در حد یک مایکروفر معمولی دارد (اندازه‌ی بهینه).
  • قیمت پایین‌تری نسبت به مایکروفرهای ترکیبی دارد.
  • اغلب دارای قفسه‌های فلزی به منظور انجام فرآیند گریل به صورت بهتر هستند.

معایب:

  • قابلیت کانوکشن (Convection) ندارد. کانوکشن یکی از پرکاربردترین قابلیت‌های مایکروفر‌های مدرن است که در کنار استفاده از امواج انرژی، قابلیت تزریق حرارت به محفظه هم دارند. این قابلیت در فرآیند پخت کیک، شیرینی یا پیتزا بسیار با اهمیت است.
  • اغلب از مایکروفرهای ساده گران‌تر هستند.
مایکروفر ترکیبی

مایکروفرهای ترکیبی، گران‌ترین نوع این دستگاه در بین مدل‌های مختلف این محصول هستند، ولی قابلیت‌های زیادی دارند. وجود عملکرد گریل و گرمایش همرفت (دارای فن هوای گرم) در این دستگاه به این معنی است که می‌توانید غذای خود را پخته و طلایی کنید. لازم به ذکر است که عملکرد این دستگاه بسیار سریع‌تر از اجاق‌های معمولی است. این مسأله در بحث عدم آسیب حرارتی به مواد مغذی موجود در غذا، بسیار با اهمیت است.

مزایا:

  • با استفاده از مایکروفر ترکیبی می‌توان پخت و پز را مشابه فر معمولی انجام داد.
  • با استفاده از این مدل عملیات پخت و پز بسیار سریع انجام می‌شود.
  • نسبت به دیگر مدل‌ها دارای فضای داخلی بزرگتری است.

معایب:

  • قیمت بالایی در مقایسه با دو مدل دیگر دارد.
  • نسبت به مایکروفرهای معمولی حجیم‌تر و جاگیرتر است.
انواع مایکروفر از نظر محل قرارگیری

از دیگر فاکتورهای مهم در خرید مایکروفر توجه به مکان‌ مورد نظر به منظور تعبیه‌ی دستگاه در فضای آشپزخانه است. چراکه مکان قرارگیری این دستگاه تأثیر مستقیمی بر قیمت، قابلیت‌ها، اندازه و نحوه‌ی نصب آن دارد. به طور کلی مایکروفرها با توجه به محل قرارگیری و نصب در دو دسته توکار و روکار تقسیم‌بندی می‌شوند.

مایکروفر روکار

مایکروفرهای روکار معمولا روی پیشخوان یا میز قرار می‌گیرند و قابلیت حمل و جابه‌جایی در آشپزخانه دارند. این مدل از مایکروفرهای از جمله محبوب‌ترین گزینه‌‌ها در بین کاربران به حساب می‌آیند. البته باید در نظر داشته باشید که در صورت انتخاب این مدل، قسمتی از فضای روی پیشخوان شما اشغال می‌شود که برای بعضی از افراد خوشایند نیست.

مایکروفر توکار

در کنار مدل‌های روکار نوع دیگری از مایکروفرها در بازار وجود دارند که به مدل‌های توکار یا داخلی معروف هستند. به طور کلی نوع توکار مایکروفر در داخل کشو یا بالای اجاق گاز سوار می‌شود و گران‌تر از مدل‌های روکار است. لازم به ذکر است که مدل‌های معرفی شده در بخش قبلی را می‌توان به صورت توکار و بدون هیچگونه مشکلی خریداری کرد.

 

کاربردهای مایکروفر

هر چند که در بخش معرفی انواع مایکروفر به کاربردهای متنوع مدل‌های مختلف آن اشاره کردیم، اما در این قسمت نگاه کلی‌تری به تمام کاربردهای این دستگاه می‌اندازیم.

۱. کیک و شیرینی‌پزی

از مایکروفر می‌توان در پخت شیرینی، کیک و نان استفاده کرد. درواقع با استفاده از این دستگاه کیک‌ها به همان اندازه‌ی فر گاز نرم و برای خوردن خوب خواهند بود. جالب است بدانید که پخت یک کیک شکلاتی در مایکروفر تنها پنج دقیقه زمان می‌برد که در مقایسه با روش معمول پخت بسیار سریع‌تر است.

۲. گرم کردن مجدد غذا

تا حد زیادی اصلی‌ترین دلیل استفاده از یک مایکروفر گرم کردن مجدد غذا است. چراکه مایکروفر این وظیفه را به طور بسیار کارآمدی انجام می‌دهد و مواد مغذی ضروری را حفظ می‌کند. در واقع، مایکروفرها تقریباً در گرم کردن مجدد هر نوع غذایی، عالی عمل می‌کنند.

۳. پخت و پز آسان

در حالی که اکثر مردم معمولاً استفاده از اجاق گاز را برای پخت و پز می‌پسندند، شما می‌توانید بسیاری از غذاها را در مایکروفر خود بپزید. مایکروفرهای ترکیبی که کامل‌ترین مدل این دستگاه‌ها هستند، برای پخت، کباب کردن، برشته کردن، جوشاندن و بخارپز کردن مواد غذایی استفاده شوند. همچنین تطبیق‌پذیری مایکروفر به شما این امکان را می‌دهد که همه‌ی این کارها را بدون نیاز به وسایلی جداگانه انجام دهید.

۴. جوشاندن و بخارپز کردن

از آنجایی که مایکروفرها مواد را تنها در چند دقیقه در مقایسه با اجاق گاز می‌جوشانند، مواد به طور یکنواخت گرما می‌بینند و به خوبی می‌جوشند. همچنین این دستگاه برای پخت غذای بخارپز به‌ویژه انواع سبزیجات به کار می‌آید. همانطور که می‌دانید بخارپز کردن سبزیجات در مقایسه با جوشاندن به حفظ مواد مغذی در غذا کمک می‌کند و زمان کمتری می‌گیرد.

۵. قابلیت ضدعفونی‌کنندگی‌

شاید جالب باشد اگر بدانید که مایکروفرها می‌توانند به ضدعفونی کردن وسایل آشپزخانه مانند تخته‌های برش گوشت یا موارد مشابه کمک کنند. فقط کافیست این وسایل را در مقداری آب لیمو خیس کنید و آن‌ها را به مدت یک دقیقه در مایکروفر گرم کنید. با این کار هم وسایل آشپزخانه ضدعفونی می‌شود و هم بوی بد آن‌ها را از بین می‌برد.

۶. آبدار کردن مرکبات

یکی دیگر از کارهای جالبی که می‌توانید با مایکروفر انجام دهید این است که مرکبات را آبدارتر و لذیذتر کنید. بنابراین، دفعه بعد که یک لیمو یا پرتقال را از یخچال خود خارج کردید، بلافاصله آبگیری نکنید. بلکه فقط به مدت ۲۰ ثانیه آن را در مایکروفر قرار دهید، سپس می‌توانید میوه‌ای پر آب‌تر برای آبمیوه‌گیری داشته باشید.

۷. یخ زدایی موادغذایی

از مایکروفر برای یخ‌زدایی سبزیجات یا گوشت منجمد استفاده می‌شود. زیرا فرآیندی سریع است که از هدر رفتن بیش از حد آب (روش سنتی) جلوگیری می‌کند و شکل اولیه مواد را حفظ می‌کند.

۸. سیر برشته با مایکروفر

اگر اهل امتحان کردن طمع‌های متنوع و عالی هستید، بدون شک عاشق سیر برشته در بسیاری از غذاها خواهید شد. در حالی که تفت دادن یک پیاز یا سیر حدود ۲۰ دقیقه زمان می‌برد، می‌توانید آن را تنها در ۵ دقیقه با استفاده از مایکروفر برشته کنید. برای انجام این کار ابتدا سیر را مزه‌دار کنید، سپس آن را با پوشش پلاستیکی بپوشانید و در مایکروفر قرار دهید. تمام!

تفاوت مایکروفر با سولاردام
 

از جمله سوالات رایج در بازار خرید انواع مایکروفر، شناخت تفاوت‌های سولاردام با مایکروفر است. سولادام ترکیبی از مایکروفر و دستگاهی برای انتشار امواج گرمایی است. درون سولاردام‌ها المنت‌های گرمایی وجود دارد که با روشن شدن دستگاه شروع به کار می‌کنند. در چنین حالتی از قسمت پایین دستگاه، جریان هوای گرم به سمت مواد غذایی می‌رود تا بدین شکل قسمت زیرین مواد غذایی به خوبی پخته و گرم شوند. لازم به ذکر است که این قابلیت در مایکروفرهای ساده وجود ندارد.

نکات کلیدی برای خرید مایکروفر

علیرغم هدف نسبتاً ساده این دستگاه‌های پخت و پز، مایکروفرها می‌توانند از نظر ویژگی‌ها و لوازم جانبی ارائه شده به طرز قابل توجهی متفاوت باشند. همچنین باید خاطر نشان کرد، آزمایش‌های مختلف نشان می‌دهد که قدرت مایکروفر شاخص مناسب و قابل استنادی برای سنجش عملکرد دستگاه نیست. زیرا در بین انواع مدل‌های این ابزار، مدل‌هایی ۷۰۰ واتی وجود دارند که می‌توانند به خوبی و سرعت یک مایکروفر ۱۰۰۰ واتی غذا را پخته و آماده کنند. حال با این مقدمه، به سراغ ارائه ۱۱ نکته مهم قبل از خرید مایکروفر می‌رویم.

۱. شیشه‌ای با وضوح دید بالا

به دنبال مایکروفری با درب شیشه‌ای مناسب (وضوح دید بالا) به همراه نور داخلی کافی باشید، چراکه بررسی مواد غذایی را آسان می‌کند. لازم به ذکر است که پوشش‌های بازتابنده نور یا شیشه‌های توری شکل به منظور تماشای داخل مایکروفر به هیچ وجه مناسب نیستند.

۲. درب بزرگ

به یاد داشته باشید که وجود درب باز شونده‌ی بزرگ، داخل و خارج کردن ظروف سنگین یا داغ را بسیار آسان‌تر می‌کند.

۳. برنامه‌های پخت خودکار

بررسی و توجه به قابلیت برنامه‌ریزی دستگاه برای پخت و پز از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا با داشتن چنین امکانی، تنها کافیست که نوع غذا را وارد کنید! مایکروفر به طور خودکار زمان و قدرت لازم برای پخت آن را تنظیم می‌کند. جالب است بدانید که مدل‌های پیشرفته دارای حداکثر ۳۰ برنامه، از جمله برنامه‌های خاص برای بو دادن ذرت یا برشته کردن غذا هستند.

۴. یخ‌زدایی خودکار

اکثر مایکروفرها دارای تنظیمات خودکار یخ‌زدایی بر اساس نوع غذا و با کمترین میزان گرمادهی هستند. همچنین در برخی مدل‌ها شاهد تنظیمات یخ‌زدایی خاصی برای غذاهای مشخصی هستیم.

۵. برنامه‌نویسی چند مرحله‌ای

این قابلیت به شما این امکان را می‌دهد که حالت‌های مختلف پخت و پز را به ترتیب برنامه‌ریزی کنید. به عنوان مثال با وجود برنامه‌نویسی چند مرحله‌ای در مایکروفر می‌توانید طور خودکار بین عمل یخ‌زدایی و پختن شام جا به جا شوید.

۶. لوازم جانبی

در هنگام خرید دستگاه به پک لوازم جانبی آن از جمله سینی‌های فلزی و توری‌های داخلی دقت کنید.

۷. صفحه‌ی لمسی

با وجود صفحه‌ی کنترل لمسی، فشار دادن دکمه‌های دستگاه نسبت به نوع معمولی به تلاش بسیار کمتری نیاز دارد. البته در صورتی که به دنبال دکمه‌های کنترلِ معمول هستید؛ بزرگ بودن آن‌ها و عدم نزدیکی بیش از حد به هم را در نظر داشته باشید.

۸. برچسب‌های واضح و دقیق

به یاد داشته باشید که دکمه‌های کنترل دستگاه باید به وضوح برچسب‌گذاری شده باشند. منظور از وضوح استفاده از نوشته‌هایی با فونت بزرگ و واضح است. همچنین نمایشگرهای دیجیتال، باید روشن و به راحتی قابل خواندن باشند. در صورت داشتن مشکل بینایی از وجود دکمه‌های صدادار (بیپ) در دستگاه مطمئن شوید.

۹. قابلیت پخت پیتزا

پخت پیتزا با استفاده از مدل‌های گریل یا مایکروفر ترکیبی، بهتر است. زیرا مدل‌های گریل به ترد شدن خمیر پیتزا و طلایی شدن آن کمک می‌کند.

۱۰. قابلیت بخارپز کردن سبزیجات

استفاده از این قابلیت شاید در نگاه اول کمی غیرجذاب و حتی سخت به نظر برسد، اما پس از کمی تمرین و کار کردن با مایکروفر، می‌توانید از آن به عنوان راهی سریع و سالم برای پخت و پز استفاده کنید. مدل‌های گران‌تر ممکن است دارای بخارسازهای داخلی باشند.

۱۱. فضای خالی اطراف سینی

وجود فضای خالی زیاد در داخل مایکروفر به شما این امکان را می‌دهد تا با درجه آزادی بیشتری اقدام به پخت و پز کنید. بنابراین برای راحتی در استفاده از دستگاه به این نکته توجه داشته باشید.

بررسی اندازه‌های مختلف مایکروفر بر حسب لیتر

در بازار لوازم خانگی، مایکروفرها در هر اندازه‌ای وجود دارند. همانطور که اشاره شد، مایکروفرهای ساده معمولا کوچک‌ترین مدل در بین انواع مدل‌ها هستند؛ در حالی که اندازه برخی از مایکروفرهای ترکیبی تقریباً دو برابر نوع ساده و گریل است. البته باید توجه کنید که مهم‌تر از اندازه‌ی خارجی این دستگاه، بحث ظرفیت داخلی آن است. در همین راستا جالب است بدانید که مایکروفرهای هم اندازه می‌توانند از نظر فضای قابل استفاده با یکدیگر متفاوت باشند.

در حالی که تولیدکنندگان به طور کلی از ظرفیت داخلی دستگاه حرف می‌زنند، هیچ‌گاه اشاره‌ای به این مسأله نمی‌کنند که، ظروفی با چه اندازه‌ای را می‌توان در مایکروفر قرار داد؟ درواقع مهم است بدانید، عریض‌ترین ظرفی را که می‌توانید بدون کج کردن آن از درب رد کنید و در داخل دستگاه بگذارید چه سایزی است؟ مایکروفرهای ترکیبی ظرفیت بسیار بیشتری نسبت به مایکروفرهای ساده یا استاندارد دارند. درواقع یک دستگاه ترکیبی با اندازه متوسط، می‌تواند ظرفی به عرض ۳۵ سانتی‌متر را درون خود جای دهد. در حالی که این عدد برای یک مایکروفر ساده ۲۹ سانتی‌متر است.

از طرفی در حالت کلی، آگاهی از ظرفیت مایکروفر بر اساس تعداد اعضای خانوار، می‌تواند به خریدی دقیق‌تر کمک کند. بنابراین جدول زیر را به منظور مقایسه‌ی ظرفیت‌های مختلف مایکروفر بر حسب لیتر ارائه می‌کنیم:

تعداد اعضای خانواده قابلیت‌ها مدل دستگاه ظرفیت مناسب
۲ الی ۴ نفر پخت ساده، یخ‌زدایی و گرم کردن مایکروفر ساده (مینی) ۱۵ الی ۲۰ لیتر
۲ الی ۴ نفر خوراک‌پزی، یخ‌زدایی، گرم کردن و شیرینی‌پزی مایکروفر گریل یا مایکروفر ترکیبی ۲۱ الی ۲۵ لیتر
۴ الی ۶ نفر پخت ساده، یخ‌زدایی و گرم کردن مایکروفر ساده ۲۶ الی ۳۰ لیتر
بیش از ۶ نفر خوراک‌پزی، یخ‌زدایی، گرم کردن و شیرینی‌پزی مایکروفر گریل یا مایکروفر ترکیبی ۳۱ لیتر به بالا
آیا پختن غذا با مایکروفر مضر است؟

در ابتدا باید بدانید که برخی از مواد مغذی (به عنوان مثال ویتامین C) زمانیکه در معرض گرما قرار می‌گیرند، تجزیه می‌شوند. این اتفاق در هر حالتی چه با مایکروفر و چه یک اجاق گاز معمولی اتفاق می‌افتد. بنابراین از آنجایی که زمان پخت و گرمادهی در مایکروفر کوتاه‌تر از اجاق است؛ پخت با مایکروفر می‌تواند عملکرد بهتری در حفظ و عدم تجزیه ویتامین‌های حساس به گرما مانند C و سایر مواد مغذی داشته باشد.

در مورد سبزیجات، باید بدانید که آبپز کردن آن‌ها، بخشی از ارزش غذایی این مواد را از بین می‌برد. زیرا مواد مغذی داخل سبزیجات در هنگام آبپز کردن به آب وارد می‌شوند. به عنوان مثال، کلم بروکلی دارای ماده‌ای به نام گلوکوزینولات (Glucosinolate) است که با آبپز شدن از بین می‌رود. این ماده همان چیزی است که از نظر برخی افراد به‌خصوص کودکان، عاملی برای طعم منزجرکننده‌ی بروکلی است. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید این ماده خاصیت ضد سرطان دارد. بنابراین بخارپز کردن روش بهتری برای حفظ ارزش غذایی سبزیجات است. از آنجایی که مایکروفرها قابلیت بخارپز کردن دارند، استفاده از آن در مقایسه با سایر روش‌ها بهتر است.

بخارپز و کباب کردنِ غذا بهترین روش برای حفظ مواد مغذی و ویتامین‌های آن است و مایکروفر می‌تواند این کار را با سرعت بالایی انجام دهد.

باورهای اشتباه و رایج درباره مایکروفر

همانطور که در بخش قبلی اشاره شد، روش پختی که به بهترین وجه مواد مغذی را حفظ می‌کند، رویه‌ای است که سریع باشد و در کمترین زمان ممکن غذا را گرم کند. همچنین در طول پخت تا حد امکان از مایعات کمتری استفاده شود. در همین راستا مایکروفر همان دستگاهی است که با این معیارها مطابقت دارد. استفاده از این ابزار با مقدار کمی آب اساساً می‌تواند غذا را از داخل بخارپز کند. درواقع این روشی است که بیشتر از سایر راهکارها می‌تواند ویتامین‌ها و مواد معدنی غذا را حفظ کند. بنابراین غذای مایکروفر واقعاً سالم است. اما در کنار وجود چنین توضیحاتی همچنان باورهای اشتباه درباره استفاده از مایکروفر وجود دارد که در این قسمت چند نمونه از رایج‌ترین نمونه‌ها را بررسی می‌کنیم.

  1. استفاده از مایکروفر در دوران بارداری بسیار خطرناک است!
    تاکنون هیچ مطالعه‌ای وجود هر گونه ارتباط بین استفاده از مایکروفر با مشکلات دوران بارداری را اثبات نکرده است. از طرفی امروزه با نسل جدیدی از مایکروفرها رو به رو هستیم که در صورت آسیب یا خرابی کاملا خاموش می‌شوند. امواج مایکروفر به ندرت نشت می‌کنند. حتی اگر هم نشت کنند، در مقادیر بسیار کم است که عملاً قابل تشخیص نیستند. اما در صورتی که باز هم نگرانی در این خصوص دارید، توصیه می‌کنیم که در صورت آسیب دیدگی مابکروفر از آن استفاده نکنید.
  2. مایکروفر، غذا را به امواج رادیواکتیو آلوده می‌کند!
    همانطور مکه در بخش بررسی کارکرد مایکروفر هم توضیح دادیم، این دستگاه تنها با امواج الکترومغناطیسی کار می‌کند. امواج الکرترومغناطیسی کاملا ماهیتی متفاوت از امواج رادیواکتیو دارند. امواج رادیواکتیو منشا درون هسته‌ای دارند و هیچ ارتباطی با امواج مورد استفاده در مایکروفر ندارند.
چگونه مایکروفر را تمیز کنیم؟

با توجه به میزان استفاده خود می‌توانید به صورت هفته‌ای یا یک بار در ماه با یک شوینده ملایم داخل مایکروفر را پاک کنید. اگر تصمیم به تمیز کردن مایکروفر خود با استفاده از مواد شوینده دارید، تنها کافیست که کاسه‌ای از آب گرم همراه با کمی ماده شوینده در داخل مایکروفر قرار دهید. دستگاه را روشن کنید و حدود یک دقیقه یا تا زمانی که آب شروع به بخار شدن کند، دستگاه را روشن نگه دارید. پس از گذشت چند دقیقه از خاموش کردن دستگاه، با یک اسفنج تمیز داخل مایکروفر را پاک کنید. لازم به ذکر است که طی فرآیند تمیز کردن دستگاه حتما به سقف مایکروفر توجه ویژه‌ای داشته باشید.

بار دیگر تمام سطوح داخلی را با یک پارچه تمیز و خیس پاک کنید، پس از آن با دستمال کاغذی خشک یا پارچه نرم کل مایکروفر را خشک کنید. همچنین قسمت بیرونی مایکروفر شامل درب، دستگیره، دکمه‌های کنترل، قسمت بالا و کناره‌های آن را پاک کنید.

نکات مهم در حفظ و نگهداری مایکروفر

با پیروی از چند نکته کلید و در عین حال ساده، می‌توانید مایکروفر خود را تمیز و در شرایط بهتری نگه‌داری کنید تا خیلی زود مجبور به تعویض آن نشوید.

  • داخل مایکروفر را همیشه تمیز نگه دارید
    با پاک کردن منظم داخل مایکروفر، بوی بد ناشی از پخت غذا در آن را کاهش داده و از ایجاد لکه‌ها و خوردگی جلوگیری می‌کنید. جالب است بدانید که وجود باقی مانده غذا در دستگاه می‌تواند انرژی لازم برای گرم کردن غذای مدنظر شما را جذب کند. در نتیجه کارایی سیستم شما کاهش می‌یابد.
  • سطح بیرونی آن را تمیز کنید
    گرد و غبار و چربی می‌تواند در قسمت بیرونی مایکروفر شما، به‌ویژه روی دکمه‌های کنترل جمع شود و طبیعتا با گذشت زمان پاک کردن آن‌ها با مشکل خواهد بود. بنابراین سطح خارجی مایکروفر خود را همچون سطح داخلی آن مرتب تمیز کنید. لازم به ذکر است که نواحی اطراف مایکروفر مانند کانتر یا کابینت هم باید تمیز شوند.
  • از ظروف مخصوص مایکروفر استفاده کنید
    ظروف پلاستیکی قابل استفاده در مایکروفر نیستند و در طی فرآیند پخت غذا ذوب می‌شوند. همچنین حرارت دیدن ظروف غیر مایکروفری شما را در معرض مواد سمی ناشی از گرم شدن پلاستیک قرار می‌دهد. بنابراین اطمینان حاصل کنید که ظروف مورد استفاده شما دارای برچسب ایمن برای مایکروفر هستند. به طور کلی سینی‌ها و ظرف‌های قابل استفاده در مایکروفر اغلب از سرامیک، شیشه یا پلاستیک سخت ساخته شده‌اند.
  • روی غذای خود را بپوشانید
    در هنگام استفاده از دستگاه از یک پوشش پلاستیکی ایمن روی غذای خود استفاده کنید. زیرا در طول فرآیند مایکروفر شدن غذا، ممکن است در اثر گرما دیدن، مواد غذایی به اطراف بپاشد. بنابراین برای جلوگیری از برخورد آن‌ها با دیواره‌های مایکروفر و تمیز کردن راحت‌تر آن، از درب یا پوششی بر روی غذا استفاده کنید.
  • متریال فلزی را در مایکروفر قرار ندهید
    به دلیل رسانش قوی فلزات، با خروج امواج انرژی از مایکروفر، فلز به سرعت گرم می‌شود و گرمایش یکنواخت داخل دستگاه را بهم می‌ریزد. پس متریال فلزی و حتی آلیمینیوم را در داخل مایکروفر قرار ندهید.
  • از بسته شدن درب دستگاه مطمئن شوید
    به یاد داشته باشید که اگر درب مایکروفر آسیب دیده یا درزگیر آن ترک خورده است، دیگر غذا به طور یکنواخت پخته نمی‌شود. حتی در مواردی از جمله در نمونه‌های قدیمی، شاهد نشت امواج انرژی هم خواهیم بود.
  • اصولی و درست تمیز کنید
    سطح داخلی یا بیرونی دستگاه را با دستمال‌های نخی یا اسفنج‌های تمیز کننده مخصوص تمیز کنید. همچنین هنگامی که مایکروفر خالی است، دستگاه را روشن نکنید، زیرا ممکن است امواج مایکروفر به دیوارهای داخلی آسیب برسانند.